Μπουένος Άιρες, Δημαρχείο, Ντόπινγκ, Ακαδημαϊκή εισήγηση, 2008

Εισηγήτρια με θέμα «Το Ποινικό Δίκαιο και η αντιμετώπιση του Ντόπινγκ στον αθλητισμό», καθώς και «Η σχέση του ελληνικού ολυμπιακού ιδεώδους και του αθλητισμού», τμήμα ποινικού δικαίου υπό την οργάνωση του Δημαρχείου «Lomas de Zamora» του Μπουένος Άιρες, παρουσία Ομοσπονδιών Αθλητισμού, Πολιτικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Μπουένος Άϊρες, Αργεντινή, Αύγουστος 2008

Ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε στη Δικηγόρο Αθηνών Ελένη Γ. Μαντρατζή και Πρόεδρο της Βαλκανικής Αμφικτυονίας, το Δημαρχείο του Λόμας ντε Ζαμόρα του Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή, την 1η Αυγούστου 2008, στα πλαίσια της ελληνοαργεντινής προσέγγισης για την Επιστήμη και τον Πολιτισμό.
Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο, φορείς Ομοσπονδιών Αθλητικών Σωματείων, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Δημότες του Μπουένος Άιρες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες Ομογενείς, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Λόμας ντε Ζαμόρα άνοιξε την αγκαλιά του στην Ελένη Μαντρατζή, μαζί και στην Ελλάδα, την οποία ύμνησε και «ονειρεύτηκε» μαζί, διά μέσου μίας πολυπολιτισμικής παρουσίασης που τα περιείχε όλα∙ ελληνικό ιδεώδες και αθλητισμό, ντόπινγκ στη διεθνή προβληματική κι ελληνικό ποινικό δίκαιο, για να ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των ιστορικών και πολιτιστικών ομορφιών της Ελλάδας και την προβολή των διεθνών δραστηριοτήτων της Βαλκανικής Αμφικτυονίας ανά τον κόσμο.


“Μια στεγνή παρουσίαση της επιστήμης και του δικαίου σε μία χώρα τόσο μακρινή για εμάς, αποκομμένη από την ανάδειξη των θεμελίων του πολιτισμού και την προσωπική σύσταση της ελληνικής καταγωγής του ομιλητή και ό,τι αυτήν συνδέει με τη χώρα από την οποία προέρχεται και στην οποία δρα, θα φάνταζε τόσο κενή και πεζή∙ κάνε την επιστήμη κτήμα σου και ανάδειξέ την μέσα από όλο αυτό που περιβάλλει και συναποτελεί την προσωπικότητά σου, και τότε μόνο θα έχεις πετύχει να την αγαπήσει και να την κάνει κτήμα του και ο αποδέκτης θεατής”, είπε η κ. Μαντρατζή, συγκινώντας το κοινό και χαρακτηριζόμενη ως “έκρηξη πολιτισμική” η παρουσίασή της.
Αξέχαστη στιγμή της όλης διοργάνωσης, ήταν η τιμητική υποδοχή που ακολούθησε μετά το τέλος της διάλεξης, υπό τον απόηχο της ελληνικής μουσικής “Ζορμπά” και των παραδοσιακών ελληνικών χορών, που αντηχούσαν σε όλη την κεντρική πλατεία της πόλης.
Θερμότατες ευχαριστίες για την άψογη διοργάνωση της τελετής στον κ. Γεώργιο Σουβατζή, τ. Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αργεντινή, την κ. Μαρία Γουλιερμίνα Κάστρο, Πρόεδρο της Πολιτιστικής Οργάνωσης «Ciudad de las Artes Escenicas», τη Δρα Χριστίνα Τσαρδίκου, Πλαστική Χειρουργό και Πρόεδρο της Οργάνωσης Ελληνικού Πολιτισμού «Νόστος», τον κ. Jorge Rossi, Δήμαρχο του Λόμας ντε Ζαμόρα και τη σύζυγό του κ. Maria Angelica Stamato, τον κ. Fabio Campomar, Αντιπρόεδρο της Αθλητικής Ομοσπονδίας και την κ. Juana Baenas, Υπεύθυνη Πολιτιστικών και Μορφωτικών Προγραμμάτων του Δημαρχείου, καθώς και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Λόμας ντε Ζαμόρα.

Comments are closed.

Επιστροφή στην ενότητα Δράσεις