Οι Δικηγόροι μας

Το δικηγορικό γραφείο Δρ. Ελένης & Γεωργίου Μαντρατζή, ιδρύθηκε το έτος 1973, με έδρα την Αθήνα.

Η Δρ. Ελένη Μαντρατζή του Γεωργίου είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ασκεί τη δικηγορία από το έτος 2004. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο-Τοσίτσειο Σχολείο Εκάλης με «Άριστα» το έτος 1997. Σπούδασε τη νομική επιστήμη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, απ’ όπου αποφοίτησε ως πτυχιούχος της Νομικής Σχολής το έτος 2002, λαμβάνοντας υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) λόγω των υψηλών της επιδόσεων σε κάθε ακαδημαϊκό έτος. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών Αστικού Δικαίου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής, απ’ όπου αποφοίτησε το έτος 2004.

Tο έτος 2009 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νομικής στον τομέα του Ποινικού Δικαίου και της Εγκληματολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης- Τμήμα Διδακτορικών Σπουδών της Νομικής Σχολής.
Την αφοσίωσή της στη δικηγορία, χαρακτηρίζει το πάθος, η συνέπεια, η αξιοπρέπεια, η μαχητικότητα και η αντικειμενική και δίκαιη κρίση. Έχει συγγράψει επιστημονικά βιβλία, μεταξύ των οποίων το βιβλίο ποινικού- εγκληματολογικού δικαίου με τίτλο «Ντόπινγκ: Δικαιοπολιτική προσέγγιση, κανονιστική θεμελίωση και αντεγκληματική θεώρηση» κι έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει πολλές έρευνες σε θέματα νομικά.

Παράλληλα με τη νομική επιστήμη, ανέπτυξε από την πολύ μικρή ηλικία έντονη δράση σε θέματα ανθρωπιστικά και πολιτιστικά. Πολυάριθμες είναι οι συμμετοχές, οι εισηγήσεις, οι ακαδημαϊκές διδασκαλίες, τα συνέδρια και οι διοργανώσεις, οι ανθρωπιστικές αποστολές ειρήνης, οι αποστολές αδελφοποίησης και συνεργασίας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου παραστάθηκε ως διοργανώτρια, συντονίστρια, εισηγήτρια, όπως επίσης και ως πρόεδρος, εμπνεύστρια, ιδρυτικό μέλος και τοπική συντονίστρια πολυάριθμων οργανώσεων και συλλόγων, μεταξύ αυτών και του Σωματείου με την επωνυμία «Βαλκανική Αμφικτυονία» (www.amfiktionia.org), που ίδρυσε το έτος 2002, με έδρα την Αθήνα.

Για τις δραστηριότητές της τιμήθηκε με πολυάριθμες διακρίσεις από τοπικούς και διεθνείς παράγοντες, για την προσφορά ανθρωπιστικού και κοινωνικού έργου, για την προσφορά της στην ειρήνη και την εκπαίδευση, τη συμβολή στην προσέγγιση των λαών και την ανάπτυξη των σχέσεων κρατών, τη διάδοση του πνεύματος φιλίας και συνεργασίας, τη νομική επιστήμη, τις λαμπρές παρουσιάσεις ακαδημαϊκών διαλέξεων, τη διάδοση του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού. Για την «εξέχουσα δραστηριότητά της σε θέματα νομικής επιστήμης, προσέγγισης των λαών, ειρήνης στον κόσμο και πολιτισμού», ήδη τ’ όνομά της συγκαταλέχθηκε στις σελίδες του Παγκόσμιου «Who’s Who in the World», που εκδίδεται στη Νέα Υόρκη.

Με πολυετείς σπουδές στις τέχνες και τον αθλητισμό, και ειδικότερα στο χορό, το πιάνο, το τραγούδι, τη ζωγραφική και το στίβο, κολύμβηση, καλαθοσφαίριση και πετοσφαίριση αντίστοιχα, η Ελένη Μαντρατζή ξεχώρισε το χορό (κλασικό μπαλέτο, μοντέρνο, τζαζ, λάτιν τζαζ, λατινοαμερικάνικους χορούς, flamenco, κλασικό μπαλέτο- EscuelaBolera, Danza Estilizada, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς), ως καθηγήτρια Ισπανικού Χορού (Ισπανική Ακαδημία Χορού), χορεύτρια και χορογράφος, καθώς και το στίβο, όπου επιδίδεται έως και σήμερα με ζήλο, ταλέντο και αγάπη.

Γλώσσες

  • Eλληνικά
  • Αγγλικά
  • Ισπανικά
  • Γερμανικά
  • Ιταλικά
  • Τουρκικά
  • Πορτογαλικά

Ο Γεώργιος Μαντρατζής του Λαζάρου είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ασκεί τη δικηγορία από το έτος 1973. Σπούδασε τη νομική επιστήμη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και πολιτικές, οικονομικές και παιδαγωγικές επιστήμες. Δραστηριοποιήθηκε έντονα ως πρόεδρος και ενεργό μέλος Συλλόγων και Ομοσπονδιών, ενώ τιμήθηκε από ποικίλους φορείς για τη σημαντική προσφορά του στον πολιτικό και κοινωνικό στίβο της ζωής. Το ήθος, η ευγένεια και η άριστη νομική και πολύπλευρη εγκυκλοπαιδική του κατάρτιση, τον κατατάσσουν ανάμεσα στους πιο διακεκριμένους και καταξιωμένους δικηγόρους.

Γλώσσες

  • Eλληνικά
  • Αγγλικά